Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-201

Context general

Contextul general al proiectului este cel al necesitatii unei pregatiri profesionale avanasate pentru asistentii medicali care lucreaza in domeniile inalt specializate ale medicinei, asa cum sunt medicina de urgenta, anestezia si terapia intensiva. Aceasta pregatire este prezenta sub o forma sau alta in majoritatea tarilor europene si in SUA.

Specializarea asistentilor se face fie in ultimii ani de facultate , fie cel ma adesea dupa terminarea acesteia sub forma masteratelor sau a unor cursuri de specializare dedicate. Cert este ca aceasta specializare a asistentilor medicali este absolut necesara pentru acele domenii in care tehnica si substantele medicamentoase sunt multiple, au caracteristici si efecte special si exista o dinamica de dezvoltare a arsenalului de dezvoltare care impune si o pregatire si o formare a personalului pentru a se informa continuu.

Infiintarea masteratelor corespunde asadar unor deziderate multiple: asigura specializarea asistentilor care lucreaza in 3 domenii de varf ale medicinei care se ocupa de tratarea pacientilor critici, ofera absolventilor premise pentru incadrarea in viitor in cariera academica si pentru cercetare in domeniu.

Copyright © 2011 UMF Cluj-Napoca. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Qual Media